Wykonanie
Dziś mikołajkowy koktajl dla dzieci o smaku pierników i
pomarańczy
Składniki:1 łyżka Karobu - melasy z
chleba świętojańskiego2 łyżki Karobu - proszku z
chleba świętojańskiego2
pomarańczeprzyprawa piernikowa do smaku, ok. 1 łyżeczkiok. pół szklanki
wodyZmiksować uzupełniając
wodą do uzyskania jednolitej konsystencji.Ozdobić np. ekspandowanym prosem.Pyszny, świąteczny już ZDROWY koktajl, regulujący trawienie, bogaty w naturalny
cukier, wapń, witaminy i minerały.

Koktajl, dzięki zawartości karobu zawiera :magnez, który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego,żelazo, które pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, transporcie tlenu w organizmie i produkcji czerwonych krwinek,oraz fosfor, który z kolei przyczynia się do zachowania prawidłowego metabolizmu oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości.