Wykonanie

Bardzo łatwo we własnej kuchni możesz przygotować
trufle.To chyba najprostsze i najszybsze
trufle, pralinki jak kto woli. Idealne dla osób dbających o figurę. Zdrowe, pyszne, wegańskie nawet bez
czekolady. Wygladają elegancko i bosko smakują, naprawdę trudno poprzestać na kilku. Te małe kuleczki kryją w sobie tylko zdrowe tłuszcze, a w skład trufelków wchodzą tylko dwa składniki:
daktyle i pasta tahini. Słodkie tylko naturalną
słodyczą pochodzącą z
daktyli.Agnieszko, ten przepis jest dla Ciebie! Lusia i Helenka na pewno chętnie Ci pomogą.Polecam wszystkim łasuchom!

Składniki na 15
trufli:15
daktyli3 łyżki pasty tahiniszczypta mielonego
kardamonudo obtoczenia:2 łyżeczki
orzechów nerkowca2 łyżki
wiórków kokosowychnasiona
sezamu - opcjonalnieWykonanie: z
daktyli usunąć pestki.
Daktyle, tahini i
kardamon zmiksować do uzyskania jednolitej pasty, choć nie jest to konieczne. Umieścić pastę w lodówce na 10 minut, by składniki mogły się związać w międzyczasie zmiksować w blederze
orzechy nerkowca lub innych dowolnych. Jeśli użyjesz
sezamu upraż go na patelni przez 1 minutę z daktylowej pasty uformować 15 kulek. Obtoczyć je w orzechach, wiórkach
kokosowych lub nasionach
sezamuułożyć dekoracyjnie na paterze i podawaćnie wymagają przechowywania w lodówce. Nie wiem też jak długo można je przechowywać, u mnie zniknęły w jedno popołudnieŻYCZĘ SMACZNEGO!