Wykonanie
Rzodkiewki w tym roku obrodziły nadzwyczajnie. Wilgoci im nie brakowało. Jeśli znudziły się Wam w plasterkach jako dodatek do kanapek, mam inną propozycję - surówkę z
rzodkiewek. Znacie? Jest pyszna i bardzo prosta do przygotowania. Idealna jako dodatek obiadowy lub na kolację z
pieczywem też będzie smakować wybornie

Składniki na 2 porcje:pęczek
rzodkiewekszczypiorek-sporo2 łyżki
jogurtu greckiego2 łyżeczki
chrzanu ze słoiczka
sól,
pieprz do smakuszczypta
cukruWykonanie:
Rzodkiewki umyć, odciąć liście. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Dodać pokrojony
szczypiorek.Następnie wymieszać z dwoma łyżkami
jogurtu i dwoma łyżeczkami
chrzanu. Gdy
chrzan jest niezbyt ostry dodaj go więcej. Mój był wyjątkowo mocny.Posolić do smaku (dałam dwie duże szczypty), dodać
pieprz z młynka i malutką szczyptę
cukru. Przed podaniem schłodzić w lodówceŻYCZĘ SMACZNEGO!