ßßß Cookit - przepis na 367. Pieczony migdałowo dyniowy wegański budyń !

367. Pieczony migdałowo dyniowy wegański budyń !

nazwa

Wykonanie

Pieczony migdałowo dyniowy wegański budyń z musli MIX IT . Podane ze śliwkami i gruszką .
Przepis:
- 1, 5 szkl mleka roślinnego ( u mnie napój migdałowy )
- 4 łyżek pueere z dyni
- 2 łyżki skrobi kukurydzianej
Szkl mleka zagotować wraz z pueere z dyni. W między czasie w szklance wymieszać pozostałe mleko ze skrobię. Dodać do gotującego się mleka i gotować do uzyskania gęstej konsystencji.
Tą czynność można wykonać wieczorem a rano rozgrzać piekarnik i piec budyń ( wcześniej oczywiście włożyć go do naczynek do zapiekania :D) przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza . Smacznego !
Jej cóż to było za cudowne danie , godne prawdziwego mistrza !
Wczoraj podczas wspaniałej ( nawet trochę letniej pogody) , biegnąc w dywanie liści, pośród kasztanów i żołędzi zdobyłam wraz z moją 6 osobową drużyną mistrzostwo w naszym mieście i 8 miejsce w rejonie. Trochę się obawiałam tego biegu, bo zostałam wytypowana, jako pierwsza ,ale podczas biegu wszystko odpłynęło. Biegło się wspaniale, i nawet czas miałam w miarę dobry - 2,53
Jeszcze tylko przeżyć 7 lekcji .... i WEEEEEKKKKEEEND <3
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/10/367-pieczony-migdaowo-dyniowy-weganski.html