Wykonanie
166. Jaglane
kokosowe bananowe scramble !Hej ! Na niedzielne śniadanko przygotowałam coś , co chciałam zrobić od dłuższego czas tylko brakowało mi jednego składnika -
oleju kokosowegoKiedy zdobyłam go w piątek od razu wiedziałam że jeszcze w tym tygodniu będzie : SCRAMBLEMoja wersja trochę odbiega od pozostałych , które widziałam na wielu blogach .Moje scramble nie jest z
płatków owsianych ale drugich w kolejności - JAGLANYCHOczywiście na pierwszy ogień zrobiłam te tradycyjne czyli
bananowe .Jajeczniczkę usamżyłam na odrobinie
oleju kokosowego , który nadał mojego ulubionego smaku <3Dodatków też nie mogło zabraknąć - dodałam boróweczki,
truskawki i
masło z
nerkowców <3



Jaglane
bananowe scramble na
oleju kokosowym z
borówkami amerykańskimi ,
truskawkami i
masłem z
nerkowcówPrzepis:- 1/ 2 szkl
płatków jaglanych- wrzątek do zalania
płatków-
banan- łyżeczka
oleju kokosowego-
białkoPłatki zalać wrzątkiem i odstawić do napęcznienia na noc. Rano połączyć z rozgniecionym
bananem.
Białko ubić na sztywną pianę i dodać do pozostałych składników.Wszystko usmażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną
oleju kokosowego jak jajeczniczkę.Podawać z ulubionymi dodatkamiI jak wyspani po zamianie czasu na letni ? Ja tak, bo jestem szczęśliwa , że wreszcie dnie będą dłłłuższe .Słoneczko wróciło a w raz z nim radość do wykonywania obowiązków jak i przyjemnościAż żal jest siedzieć w domu , więc jak to ja wyruszam na przebieżki oraz wycieczki rowerowe.Dziś też będzie obiadek , ale jaki to już cicha tajemnica :DMiłej niedzieli