Wykonanie
127. Sernik podwójnie
migdałowy, aramantusowy z miseczkiDziś sobota i leniwe śniadanko. Jedzone bez pośpiechu z ulubionej miseczki w nowych smakach, jest pysznie, jest przyjemnie :)Na śniadanko dziś po raz pierwszy zjadłam aramantus , nie te lekkie kuleczki czyli popping ale ziarnaMyślałam że nie mi nie wyjdzie ale się pomyliłam bo kochany pan aramantusa zapragnął ze mną współpracować . I dobrze po jest pyszny <333Dziś również po raz pierwszy ugotowałam potrawę na
mleku migdałowym .Choć cena trochę odstraszała mnie długo, to wreszcie się zmobilizować i je kupiłam .I również się nie zawiodłam bo jest pyszne i warte swojej cenyI jeszcze inne dodatki :-
serek grani, dzięki któremu wyszedł mi aramantusowy sernik, bo dodałam go do środka- do środka powędrowały chrupiące
płatki migdałówA na wierzchu też nie mogło zabraknąć pyszności:-
truskawy-
borówki amerykańkie- nutella



Aramantus na
mleku migdałowym a'la sernik z
migdałami . Podane z
truskawkami,
borówkami amerykańskimi i nutelląPrzepis:- szkl
wody- szkl dowolnego
mleka- 6 łyżek ziaren aramantusa-
serek grani-
płatki migdałówAramantus zalać
wodą i pozostawić pod przykryciem na noc.Wtedy ziarna wchłoną całą
wodę.Rano zagotować
mleku , dodać do niego aramantusa i gotować do zgęstnienia.Przygotowanego aramantusa pozostawić do ostygnięcia i wymieszać z
serkiem i
płatkami migdałamiPodawać z ulubionymi dodatkamiDziś już pierwszy marca.Ja się bardzo z tego cieszę , bo wreszcie czuć wiosnę w powietrzu, dzionek już dłuższy, ptaszki ładnie ćwierkają i wreszcie niedługo na bazarku pokażą się polskie
owoce i warzywa <333Na przywitanie marca wybieram się oczywiście na zakupy i mam nadzieję że Pani ze sklepu bio zostawiła mi
płatki owsiane gluten free , bo po nie ( i jak zawsze nie tylko) wyruszam z samego rana , by jutro cieszyć się miseczką wspaniałej owsiankiDziś po południu zapraszam na bloga na przepis na pyszne naleśniki :)Miłego leniwego poranka !