Wykonanie
Tak wszystkie moje nieprzyjemne dolegliwości - ostre
bóle brzucha, nieprzyjemne wzdęcia , gazy i na dodatek zaparcia - wszystko co związane z nietolerancją ( teraz chyba na 100 % ) glutenu wróciło do mnie jak bumerang. Czuję się jak balon , która zaraz ma pęknąćAle teraz ostatecznie powiedziałam sobie koniec z tym dziadostwemJutro idę do lekarza w sprawie lekarstw, które rzekomo miły mi pomóc i poprawić przemianę materii ale niestety zamiast tego jeszcze bardziej zwolniły i jeszcze dostałam skutki uboczne.Nawet jeśli lekarka znowu wygłosi kazanie to ja w środę ostatecznie rozprawię się z glutenem i idę zrobić testyDziś i jutro śniadania będą jeszcze glutenowe a później to okaże się :)Dziś jem chyba ostanie takie pyszne śniadanko ( oby nie, jak co to
będę musiała zdobyć te bezglutenowe
płatki)- pieczoną owsiankęTa dzisiejsza jest zupełnie w innej wersji , bo wegańskaAle jak zwykle utrzymana w ulubionym smakach :-
kokosowych za sprawą
mleczka kokosowego-
jabłkowa- z
borówkami i dużą dawką
czekoladyCzyli wyszła wegańska kokosowa szarlotka
Pieczona owsianka a'la kokosowa szarlotka na
mleku kokosowym z
jabłkiem ,
borówkami i
gorzką czekoladąBazowałam na przepisie FutrzakowejPrzepis:- 5 łyżek
płatków owsianych- 1/ szkl
mleka kokosowego- starte na drobnych oczkach
jabłko+ dowolne dodatkiWszystkie składniki wymieszać ze sobą . Włożyć do naczynka do zapiekania i piec przez 30 min w temperaturze 180 stopniachMiłego poniedziałku:*