ßßß Cookit - przepis na Andrutowy piszinger z wiśniami

Andrutowy piszinger z wiśniami

nazwa

Wykonanie

Wczoraj proponowałam pyszny wiśniowiec. Wymagał on troszkę pracy i cierpliwości. Dziś coś błyskawicznego. Zapraszam!
Składniki:
· paczka andrutów kaliskich
· 300 g wydrylowanej wiśni nadwiślańskiej
· łyżeczka mąki ziemniaczanej
· 2 łyżki wody
· kieliszek trójniaku
· 4 łyżki podkarpackiego miodu spadziowego
· łyżeczka ekstraktu waniliowego
Wydrylowane wiśnie zagotowujemy razem z miodem. Mąkę rozrabiamy w wodzie i dodajemy do wiśni- cały czas mieszamy na małym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć. Pod koniec dodajemy Trójniak i jeszcze chwilę gotujemy. Kiedy polewę zdejmiemy z ognia, dodajemy wanilię. Blendujemy. Studzimy.
Przestudzoną masą przekładamy andruty, aż do wyczerpania wszystkich składników. Ozdabiamy wiśniami. Podajemy od razu. Smacznego!
Źródło:http://fully-flavoured.blogspot.com/2014/07/andrutowy-piszinger-z-wisniami.html