Wykonanie
Wczoraj proponowałam pyszny wiśniowiec. Wymagał on troszkę pracy i cierpliwości. Dziś coś błyskawicznego. Zapraszam!Składniki:· paczka
andrutów kaliskich· 300 g wydrylowanej
wiśni nadwiślańskiej· łyżeczka
mąki ziemniaczanej· 2 łyżki
wody· kieliszek trójniaku· 4 łyżki podkarpackiego
miodu spadziowego· łyżeczka ekstraktu
waniliowegoWydrylowane
wiśnie zagotowujemy razem z
miodem.
Mąkę rozrabiamy w wodzie i dodajemy do
wiśni- cały czas mieszamy na małym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć. Pod koniec dodajemy Trójniak i jeszcze chwilę gotujemy. Kiedy polewę zdejmiemy z ognia, dodajemy
wanilię. Blendujemy. Studzimy.Przestudzoną masą przekładamy
andruty, aż do wyczerpania wszystkich składników. Ozdabiamy
wiśniami. Podajemy od razu. Smacznego!