ßßß
Cookit - przepis na 708. Rafaello w płynie.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
708. Rafaello w płynie.
Składniki
Napoje
Migdały
Mleczko kokosowe
Sól
Cukier
Kokos
Wykonanie
Tapioka na
mleczku kokosowym
i
migdałowym
podana z pestkami
granatu
, Crema di Limone i
nerkowcami
bio
TAPIOKA NA
MLECZKU KOKOSOWYM
I
MIGDAŁOWYM
[1 porcja]250 ml
napoju
migdałowego
100 ml
mleczka kokosowego
50 g tapiokiszczypta
soli
kopiasta łyżeczka
cukru
z kwiatu
kokosa
1. Wieczorem zalać tapiokę
gorącym napojem
migdałowym
i przykryć talerzykiem.2. Po ostudzeniu włożyć na całą noc do lodówki.3. Rano dodać
mleczko kokosowe
,
sól
i
cukier
z kwiatu
kokosa
4. Gotować przez około 3 minuty, a następnie zdjąć z gazu i przykryć pokrywką.5. Po około 20-25 minutach ponownie zagotować, jeśli będzie bardzo gęsta, dodać jeszcze trochę
napoju
migdałowego
.6. Gotować aż kuleczki będą duże i przezroczyste.7. Przelać do pucharka, udekorować i zajadać. :)Smacznego!***A rok temu...
Źródło:
http://poraneknaslodko.blogspot.com/2014/11/708-rafaello-w-pynie.html
Przepisy powiązane
Budyń dyniowy z quinoa i... jadłoszyn!
329. Dawno nie gościła na salonach
ChufaMix® - urządzenie do przygotowywania domowego mleka roślinnego
Coś nieprzyzwoicie słodkiego … czyli kokosanki
Mazurek kokosowo – bananowy na migdałowym spodzie bez mąki
Składniki powiązane (0)