ßßß
Tapioka na mleczku kokosowym i migdałowym podana z pestkami granatu, Crema di Limone i nerkowcami bio
TAPIOKA NA MLECZKU KOKOSOWYM I MIGDAŁOWYM[1 porcja]250 ml napoju migdałowego100 ml mleczka kokosowego50 g tapiokiszczypta solikopiasta łyżeczka cukru z kwiatu kokosa1. Wieczorem zalać tapiokę gorącym napojem migdałowym i przykryć talerzykiem.2. Po ostudzeniu włożyć na całą noc do lodówki.3. Rano dodać mleczko kokosowe, sól i cukier z kwiatu kokosa4. Gotować przez około 3 minuty, a następnie zdjąć z gazu i przykryć pokrywką.5. Po około 20-25 minutach ponownie zagotować, jeśli będzie bardzo gęsta, dodać jeszcze trochę napoju migdałowego.6. Gotować aż kuleczki będą duże i przezroczyste.7. Przelać do pucharka, udekorować i zajadać. :)Smacznego!***A rok temu...