Wykonanie
Słoiczek po
maśle orzechowym czekał na wykorzystanie już chyba dwa miesiące. Postawiłam go w szafce za miseczkami i kompletnie o nim zapomniałam. Dziś wybierając naczynie do śniadania natknęłam się na niego i postanowiłam dobrze spożytkować :) Moje ulubione bezglutenowe
płatki owsiane ugotowałam na
napoju orzechowo-
ryżowym . Efekt? Podwójnie
orzechowe, pyszne , gorące śniadanie. Do tego ulubione jesienne
owoce -
śliwki - oraz kwaskowate Rote Grütze, żeby nie było za słodko. :)Jak na razie ten
napój to mój nr 1. Wyważona
słodycz, kremowa konsystencja, mocno
orzechowy smak oraz... zadziwiająco dobry skład: baza ryżowa 93% (
woda,
ryż 9,5%), 4%
orzechów laskowych,
cukier, maltodekstryna (bezpieczna dla zdrowia) i
sól. Polecam!
Bezglutenowe
płatki owsiane gotowane na
napoju ryżowo-
orzechowym podane ze
śliwkami, Rote Grütze i suszonym
pomeloZe względu na coraz chłodniejszą pogodę, gotowane śniadania na pewno
będę u mnie gościć częściej :)Zapraszam do oddawania głosów w ankiecie po prawej stronie!