ßßß Cookit - przepis na 599. Urodzinowo. Sernik z ricotty!

599. Urodzinowo. Sernik z ricotty!

nazwa

Wykonanie

lipca 20, 2014
Czyli powtórka z TEGO cudeńka, które jak widzę, cieszy się dużym zainteresowaniem.
Czemu urodzinowo?
Bo jutro urodziny mojej mamy, ale ciacho gotowe jest już dzisiaj! :)
A do tego... jutrzejszy dzień będzie też dniem jubileuszowym! :) Może przygotuję jakiś kulinarny eksperyment? :)
Sernik jagodowo *- kokosowy z ricotty podany z truskawkami i jagodami na spodzie z ciasteczek owsianych Symbio
* z dżemem Bonne Maman Jagoda
Na wstępie: brawa za doskonały skład! Dżem zawiera tylko jagody, cukier i sok cytrynowy. Żadnych ulepszaczy, barwników, słodzików czy żelatyny. Po drugie: cudowny aromat. Po otwarciu wieczka roznosi się słodki, aromatyczny zapach świeżo zerwanych jagód, który zachęca do spróbowania. Po trzecie i najważniejsze - wyważony smak. Co prawda bardzo słodki, z lekko wyczuwalną, kwaskową nutą, ale za to wystarczy odrobina, by zwykły jogurt naturalny zmienić w pyszny, letni deser. Ja najczęściej dodaję go do serka naturalnego, naleśników lub do ciasta, jak w tym przypadku do ricotty. Świetnie sprawdza się jako zamiennik cukru. Co tu dużo mówić... sami spróbujcie! Różnica między dżemem Bonne Maman, a zwykłym, - przeciętnej, popularnej firmy - jest naprawdę duża.
Share This Story
You Might Also Like
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2014/07/599-urodzinowo-sernik-z-ricotty.html