Wykonanie
lipca 20, 2014Czyli powtórka z TEGO cudeńka, które jak widzę, cieszy się dużym zainteresowaniem.
Czemu urodzinowo?Bo jutro urodziny mojej mamy, ale ciacho gotowe jest już dzisiaj! :)A do tego... jutrzejszy dzień będzie też dniem jubileuszowym! :) Może przygotuję jakiś kulinarny eksperyment? :)

Sernik
jagodowo *-
kokosowy z
ricotty podany z
truskawkami i
jagodami na spodzie z
ciasteczek owsianych Symbio

* z
dżemem Bonne Maman
JagodaNa wstępie: brawa za doskonały skład!
Dżem zawiera tylko
jagody,
cukier i
sok cytrynowy. Żadnych ulepszaczy, barwników, słodzików czy
żelatyny. Po drugie: cudowny aromat. Po otwarciu wieczka roznosi się słodki, aromatyczny zapach świeżo zerwanych
jagód, który zachęca do spróbowania. Po trzecie i najważniejsze - wyważony smak. Co prawda bardzo słodki, z lekko wyczuwalną, kwaskową nutą, ale za to wystarczy odrobina, by zwykły
jogurt naturalny zmienić w pyszny, letni deser. Ja najczęściej dodaję go do
serka naturalnego, naleśników lub do ciasta, jak w tym przypadku do
ricotty. Świetnie sprawdza się jako zamiennik
cukru. Co tu dużo mówić... sami spróbujcie! Różnica
między dżemem Bonne Maman, a zwykłym, - przeciętnej, popularnej firmy - jest naprawdę duża.Share This StoryYou Might Also Like