Wykonanie

Zbliżają się święta i mam mniej czasu. Prosty deser to dobre rozwiązanie dla łakomczuchów.

Składniki:opakowanie
ricotty (mnijesze)2 łyżki
mascarponeśmietana 30 proc. - 250 ml
dżem jagodowyżelatyna
Przygotowanie:Kremówkę ubijcie na gęsto.
Ricottę i masacarpone zmiksujcie. Dodawajcie po trochu
dżemu jagodowego - zróbcie to "na oko" - tak jak lubiccie. Im więcej
dżemu, tym mus będzie słodszy. Delikatnie (ręcznie) wmieszajcie
bitą śmietanę. Przygotujcie
żelatynę (wg przepisu na opakowaniu - choć ja dałam dużo mniej). Jak
żelatyna ostygnie, dodajcie ją do musu. Masę przełóżcie do pojemnika i wstawcie do lodówki, żeby stężała. Mus
jagodowy jest pyszny i prosty w przygotowaniu!