Wykonanie
Robiłam już kiedyś
bananowe, tym razem przyszła
pora na wykorzystanie
mąki kokosowej premium , która otrzymałam od sklepnazdrowie.pl . Kluski dzięki niej wyszły bardzo mocno
kokosowe, a w połączeniu z
bananem miały po prostu smak raju - tak go właśnie sobie wyobrażam :) Jest to
mąka nieodtłuszczona, więc jeśli takową posiadacie - nie
daję gwarancji, że kluseczki wyjdą, bo nie wiem jak się ta "lżejsza" zachowuje. :)



/1 porcja/mały dojrzały
banan (ok. 80 g)25 g
mąki kokosowej premium35 g
mąki pszennej grahamszczypta
solimałe
jajko350 ml naturalnego
mleka sojowego *
suszona żurawina do podania
Banana rozgnieść widelcem. Dodać
jajko,
sól oraz obie
mąki.Wymieszać za pomocą łyżki do połączenia się składników.
Mleko zagotować, kluski nabierać czubkiem łyżki i "spychać" je do gotującego się
mleka.Ciasto powinno być gęste, z trudem spływać z łyżki po jej odwróceniu.Po uformowaniu klusek gotować ok. 4 minut na małym ogniu.Przelać do miseczki i podawac z ulubionymi dodatkami (u mnie
suszona żurawina).Smacznego!*kluski można ugotować oczywiście w dowolnym
mleku