Wykonanie
Kiedy spróbowałam takiego połączenia smaków na warsztatach kulinarnych z Grześkiem Łapanowskim zaskoczyło mnie bardzo. Byłam niezmiernie zdziwiona jak
ananas i
bazylią doskonale do siebie pasują. Że też wcześniej nie pomyślałam żeby je połączyć ! Spróbujcie sami a zakochacie się w tym smaku !
czas przygotowania : 5 minutskładniki :1/4 surowego
ananasaduża garść świeżej
bazyliikilka kostek
loduok. 1 szklanka
wodysok z połowy
cytrynymiód do smakusposób przygotowania :
ananasa najlepiej wziąć takiego świeżo obranego, ale ja dzień wcześniej, po obraniu, zamroziłam go i dzięki temu nie potrzebowałam już
lodu do
napoju.
Ananas z puszki według mnie to zupełnie inna i gorsza bajka w przypadku takiego
napoju.Mrożone kawałki
owocu wrzuciłam do blendera, wlałam
wodę,
sok z cytryny i dorzuciłam listki
bazylii - jeśli macie
owoc niezamrożony do dorzućcie kilka kostek
lodu. Zmiksowałam. Dosłodziłam odrobiną
miodu i zmiksowałam ponownie, i gotowe ! Wypiliśmy zaraz po przygotowaniu.Szybko, pysznie i bardzo orzeźwiająco. Polecam !