Wykonanie
Wyszło ciekawie - nadspodziewanie smacznie a właściwie to był eksperyment bo jeszcze takiego połączenia nie próbowałam.

składniki:2 dorodne
filety śledziowe a'la
matias1/2 szkl. marynowanych
kurek, razem z
marchewką i
cebulką z marynaty1
cebulaolej słonecznikowypieprz mielonysposób przygotowania: filety były dość słone więc moczyłam je w wodzie ok. 30 minut. Osączyłam i dobrze osuszyłam ręcznikami papierowymi, pokroiłam na kawałki.
Kurki osączyłam z zalewy.
Cebulę obrałam i posiekałam. W naczyniu układałam warstwami kawałeczki
śledzi przesypując je
cebulą i
grzybami. Każdą warstwę oprószałam świeżo mielonym
pieprzem. Całość zalałam
olejem i odstawiłam na min. 24 godziny żeby smaki się przegryzły.