Wykonanie
Chyba niewiele jest rzeczy tak prostych i jednocześnie smacznych. Jakiś
chleb i
jajka to w naszym domu są zawsze więc nawet Żarłoczki sobie takie coś robią sami jak im najdzie ochota. Można wykorzystać
chleb już trochę czerstwy, nadaje się doskonale. Nie jest to dietetyczne danko, ale bez przesady.

składniki:4 kromki
chleba wieloziarnistego albo takiego jaki lubicie4
jajka1 łyżeczka
przyprawy 'pomidory suszone z
czosnkiem i bazylią'kilka łyżeczek
oliwy czosnkowejdo smaku:
sól morskado przybrania:
rzeżuchasposób przygotowania: Duże kromki
chleba, grubości ok. 1 cm, ułożyłam na desce i małą szklaneczką wycięłam w każdej otwór - ostrożnie żeby nie przeciąć skórki. Na patelni rozgrzałam 2 łyżeczki
oliwy aromatyzowanej
czosnkiem i położyłam 2 kromki - smażyłam aż się zrumieniły od
spodu. Wtedy przewróciłam je na drugą stronę podlewając przy okazji znów nieco
oliwy. W wycięte otwory bardzo delikatnie wbiłam po jednym
jajku. Oprószyłam grzanki
przyprawą "
suszone pomidory z
czosnkiem i
bazylią" i nakryłam patelnię pokrywką, zmniejszyłam gaz i smażyłam aż
białko jaj się ścięło. Gotowe przełożyłam na talerz i posypałam
solą. A na patelni, w taki sam sposób jak poprzednio, przygotowałam kolejne 2 grzanki.Na talerzach przybrałam je
rzeżuchą.