Wykonanie
Guacamole to meksykańska salsa/sos na bazie
awokado z różnymi dodatkami, ale ja prezentuję Wam przepis podstawowy, choć i tych klasycznych jest wiele wersji. Swoją pastą guacamole bardzo lubię smarować grzanki i
krakersy.
Awokado ma konsystencję i smak podobny do
masła oraz jest niezwykle zdrowym
owocom, bogactwo wszystkiego, co najlepsze. Przepisy z
awokado:grzanki z
awokado i prosciutto
truskawki z
awokadoquasedille z
awokado .Guacamole

dojrzałe
awokadołyżka soku wyciśniętego z
limonkiząbek
czosnkukawałek
ostrej papryczkisólZ
awokado pozbyć się pestki i przy pomocy łyżki wydrążyć miąższ.Miąższ utrzeć na miazgę widelcem lub w moździerzu.Dodać
sok z limonki, przeciśnięty przez praskę ząbek
czosnku i posiekaną papryczkę.Doprawić do smaku
solą i wymieszać.