ßßß

2 białka100 g cukru pudrułyżeczka soku z cytrynyłyżeczka mąki ziemniaczanejzielony barwnik (szczypta w proszku, łyżeczka w żelu)perłowy barwnik śnieżnycukrowe gwiazdki i snieżynki (klik)brokatowe pisakiBiałka ubić na sztywną pianą.Stopniowo po łyżeczce dodawać cukier puder, cały czas miksując na wysokich obrotach.Potem dodać sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną.Ubijać aż piana będzie lśniąca i sztywna.Do masy dodać barwniki - barwnik śnieżny spowoduje poświatę perłową.Masę przełożyć do rękawa cukierniczego, najlepiej z końcówką gwiazdką i wyciskać na papier do pieczenia stożki przypominające choinki.Piekarnik nastawić na 140 st.C. - włożyć blachę i przy uchylonych drzwiczkach suszyć bezy przez około 40 minut (jeśli będą się bardzo rumienić przykryć wierzch papierem do pieczenia).Wyłączyć piekarnik i zostawić do całkowitego ostudzenia w nim.Dekorować beziki kolorowymi pisakami, na kropki z pisaków przyklejać posypki.