ßßß
Cookit - przepis na Jajka faszerowane rzodkiewkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jajka faszerowane rzodkiewkami
Składniki
Płatki śniadaniowe
Jajko
Rzodkiewka
Majonez
Sól
Pieprz
Ogórek konserwowy
Wykonanie
I promyki słońca.I śniegu
płatki
.Na zmianę.Bo w marcu.Jak w garncu.
kilka
jajek
pęczek
rzodkiewki
2 łyżki
majonezu
sól
,
pieprz
ogórek konserwowy
Jajka
ugotować na twardo - włożyć do zimnej
wody
, po zagotowaniu czekać jeszcze 7 minut.Przelać zimną
wodą
garnek, ostudzić
jajka
i obrać ze skorupek.Przekroić na pół i wyjąć
żółtka
.
Żółtka
wymieszać z
majonezem
, dodać drobno posiekane
rzodkiewki
(część zostawić do dekoracji) i doprawić
solą
i
pieprzem
.W zagłębieniach po żółtkach nakładać farsz, ozdabiać
rzodkiewkami
i kawałkami
ogórka
.
Źródło:
http://www.dusiowakuchnia.pl/2013/03/jajka-faszerowane-rzodkiewkami.html
Przepisy powiązane
017. pasta z tuńczyka
Sałatka grillowa z rzodkiewką i jajkami
PRZEPIS - Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem
,,Jajka w muffinkach’’
Sałatka z jajkiem i rzodkiewką
Składniki powiązane (0)