Wykonanie

English version in the link bellowhttp://www.classy-kitchen.blogspot.com/2014/09/cuban-sandwich.htmlW lipcu miałem przyjemność oglądać wspaniały film “Chef”. Jest to opowieść o świetnym szefie kuchni, który ma dość despotycznego właściciela uniemożliwiającego realizacje jego wizji i postanawia odejść i założyć food trucka. Dalej fabuły nie
będę zdradzać jednak film napewno jest warty obejrzenia. To co gotują na okrągło to kanapki kanapki i jeszcze raz kanapki. Nie spodziewajmy się jednak tylko takiego asortymentu jak w Polsce. Nie samymi burgerami i
wołowiną się żyje. Mnie najbardziej spodobały sie tradycyjne kanapki z krainy cygar i
rumu -
Kuby. Poszperałem trochę, znalazłem przepis, zrobiłem. Jak? Warto się przekonać samemu ale dla mnie istna rewelacja.1 bochenek kubańskiego
chleba ( jeżeli nie mamy czasu na jego upieczenie to bardzo dobrze sprawdzi się
bagietka)
musztarda4
ogórki konserwowe, pokrojone w grube plasterki3 plastrów
gotowanej szynki3 plastry kubańskiej
wieprzowiny http://classy-chef.blogspot.com/2014/10/kubanska-wieprzowina.html2 plastry
sera gruyere2 łyżki
masłaPokrój
pieczywo na 15 cm części, a następnie przekrój każdą wzdłuż na dwie części i wydrąż środek. Obie części
bułki posmaruj
musztardą. Nastepnie ułóż pokrojone w plasterki
ogórki konserwowe,
ser żółty,
szynkę,
wieprzowinę i przykryj górną częścią. Posmaruj
masłem z obu stron i grilluj w opiekaczu aż będą chrupiące i złociste.