ßßß
Cookit - przepis na Tarta jabłkowa z sosem imbirowo-karmelowym i lodami waniliowymi
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Tarta jabłkowa z sosem imbirowo-karmelowym i lodami waniliowymi
Składniki
Tarta
Jabłko
Ciasto francuskie
Cukier
Śmietana 36%
Imbir
Lody waniliowe
Wykonanie
Tarta
jabłkowa
:50 g
ciasta francuskiego
2
jabłka
zielone
cukier
Sos karmelowo
-
imbirowy
:250 g
cukru
300 g
śmietany 36%
50 g świeżego
imbiru
Dodatek:
Lody waniliowe
Tarta
jabłkowa
:Na cieście francuskim wytnij 4 koła ; Obierz
jabłka
i pokrój je w kawałki o grubości około 0,5 cm ; Z resztek zrób
marmoladę
na spód ciasta ; Ułóż na cieście cząstki pokrojonych
jabłek
w rozetę, posyp
cukrem
i piecz tartę 12 minut w temperaturze 210'C
Sos karmelowo
-
imbirowy
:Wsyp
cukier
do garnka i zrób karmel, podgrzewając do temperatury 180'C ( trzeba pamietać o bardzo małym ogniu aby
cukier
sie nie przypalił ); Wlej
śmietanę
i dodaj świeżo starty
imbir
; Mieszaj aż wszystko się połączy i nabierze konsystencji sosu
Źródło:
http://classy-chef.blogspot.com/2014/03/tarta-jabkowa-z-sosem-imbirowo_13.html
Przepisy powiązane
Jabłka w cieście francuskim
Jabłka w cieście francuskim
Jabłka w cieście francuskim
Jabłka w cieście francuskim
Jabłkowe róże
Składniki powiązane (0)