Maj to niezwykle intensywny miesiąc, zbliża się sesja, więc trzeba zabrać się za wszystkie zaległości na studiach. Pracy mnóstwo, a dodatkowo ładna pogoda nie sprzyja nauce. W tym okresie stawiam przede wszystkim na szybkie i smaczne posiłki. Jednym z nim jest ta oto sałatka - szybka, smaczna i sycąca. W sam raz na lunch w przerwie między nauką, a pisaniem prac zaliczeniowych :)porcja dla jednej osoby120g pieczonego udźca z indyka200g świeżego szpinaku30g sera pleśniowego30g suszonej żurawinyocet balsamicznySzpinak dokładnie umyj, osusz i rozłóż na talerzu. Udziec pokrój w paski ( dowolnej wielkości), a ser pleśniowy pokrój w niewielkie kawałki. Wszystkie składniki poukładaj na szpinaku, całość posyp suszoną żurawiną. Sałatkęskrop niewielką ilością octu balsamicznego.Smacznego :)