ßßß Cookit - przepis na Młoda kapusta słodko-kwaśna

Młoda kapusta słodko-kwaśna

nazwa

Wykonanie

Młoda kapusta to jedno z warzyw, za które kocham wiosnę i zawsze nie mogę się go doczekać.
Uwielbiam tą przyrządzaną przez moją teściową na słodko-kwaśno. Jest smaczna, wyrazista, doskonała.
Składniki
Główka młodej kapusty
Łyżka oliwy z oliwek
Łyżka masła
Sól
Biały pieprz
2 łyżki cukru
2 łyżki octu winnego białego
Pól pęczka koperku
Sposób przygotowania
Kapustę myjemy, dzielimy na 4 części i szatkujemy. W garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek, dodajemy łyżkę masła oraz poszatkowana kapustę. Przesmażamy i podlewamy wodą tak, aby przykryła kapustę. Wodę solimy, dodajmy cukier oraz ocet. Gotujemy do miękkości. Koperek drobno siekamy. Dodajemy do kapusty i mieszamy.
Źródło:http://pyrynagaz.blogspot.com/2015/06/moda-kapusta-sodko-kwasna.html