Wykonanie

Jajecznica na ma ś le, z
czerwoną cebul ą i
owocem tamarillo to pomysł na smaczne śniadanie. Idealna jajecznica na ś niadanie dla dwojga, do porannej
kawy, na lunch z przyjació ł mi ....K lasyczny przepis na jajecznicę smażoną z
pomidorami, postanowi ł am
zrobi ć we w ł asn ej wersj i, z dodatkiem
owocu tamarillo, dzięki
czemu jajecznica sta ła si ę bardziej aromatyczna, intensywna w smaku i nie taka prozaiczna . O woc tamarillo, zwany tak ż e
pomidorem drzewiastym ma du ż o witamin oraz mikroelementów, a ma ł o kalorii. Je ś li lubisz egzotyczne s ł odko-kwa ś ne smaki, spróbuj tamarillo koniecznie! Nadaje klasycznej jajecznicy egzotyczny charakter, razem z czerwon ą
cebul ą tworz ą nut ę s ł odk ą . Tamarillo ś wietnie si ę komponuje zarówno z potrawami na s ł ono, jak i ze s ł odkimi deserami. Oto przepis:Składniki dla 2 os ób:4
jajka + 1
owoc tamarillo1/2
czerwonej cebuli, mas ło, szczypta
soli do smakuPrzygotowanie: Tamarillo sparz wrzątkiem i obierz ze sk
órki. Pokrój w kostk ę. W patelni rozpuść
masło, dodaj posiekaną
czerwoną cebulę, podsmaż do zeszklenia. Wrzuć na patelnię pokrojone tamarillo i duś kilka minut. Następnie wbij
jajka, dodaj szczyptę
soli, wymieszaj składniki. Smaż kr ótko, stale mieszaj ąc, do ścięcia
jajek. Podawaj z kromeczkami grahama.