Wykonanie
Pyszny, na cienkim, kruchym spodzie, z puszystą mas ą
ser ow ą, z
brzoskwiniami oraz polew ą z 2 gatunków
czekolady .... Wyśmienity deser z filiżanką
kawy po eleganckim obiedzie. Sprawdzi się na każdym przyjęciu i imprezie towarzyskiej ....Sk ładniki/ Przygotowanie:Ciasto przygotowałam według przepisu podstawowego .(Tu znajdziesz dok ł adn ą list ę sk ł adników oraz przepis na Sernik)2. wersja:
czekoladowo-brzoskwiniowaDodatkowo potrzebne:2 dojrzałe
brzoskwinieDo dekoracji:50 g
czekolady gorzkiej(
kakao min. 70%)50 g bia łej
czekoladyBrzoskwinie: opłucz, obierz, pokrój na kawałki, dodaj do masy serowej, wymieszaj łyżką. Masę
serową wył ó ż na ciasto, wygładź. Piecz 30 min. w temperaturze 200 °C z termo-obiegiem.
Czekolada:
czekolad ę gorzką połam na drobne kawałeczki, rozpuść w rondelku z 1-2 łyżkami
wody, stale mieszając, aż powstanie gęsty sos. Wylej cienką strużką na ciasto, tworząc dekoracyjny wz ór. Powtórz czynno ści dla
czekolady białej. Sernik odstaw w chłodne miejsce.