Wykonanie

Mazurek kajmakowy z
bakaliami to szybki przepis na wielkanocny mazurek na waflach, bez pieczenia . Będzie potrzebne opakowanie
wafli, masa kajmakowa, najlepiej o smaku
truflowym i wyb ór
bakalii -
migda ły,
orzechy włoskie, wi
órki kokosowe i
suszone owoce ........ o czym ciąg dalszy nastąpi.1 op.
wafli1 op. masy kajmakowej o smaku
truflowym1 s łoiczek
konfitur figowych100g
migda ł ów2 łyżki wi
órków kokosowych2 łyżki
miodu ekologicznegoDo dekoracji :
bakalie wg smaku -
rodzynki,
suszone figi,
morele,
orzechy w łoskie, etc.Przygotowanie:Mazurek sk łada się z
trzech warstw
wafli ułożonych jeden na drugim. Pierwszy
wafel posmaruj cienko
konfiturą figową. Przykryj kolejnym
waflem, jego wierzch posmaruj masą kajmakową o smaku
truflowym. Poł ó ż trzeci
wafel. Przykryj folią, obciąż i odstaw na 10-15 min. w chłodne miejsce.
Bakalie opłucz, namocz w miodzie. Wierzch mazurka posmaruj warstwą masy kajmakowej o smaku
truflowym. Zr ób dekoracyjn ą krateczkę. Uł ó ż w fantazyjny spos ób
bakalie -
migda ły, wi
órki kokosowe,
rodzynki,
suszone figi,
morele,
orzechy w łoskie, etc.

Polecam moje przepisy na świąteczne ciasta:Sernik z
wiśniamiBabka wielkanocna z
bakaliami