ßßß Cookit - przepis na Mazurek kajmakowy z bakaliami

Mazurek kajmakowy z bakaliami

nazwa

Wykonanie

Mazurek kajmakowy z bakaliami to szybki przepis na wielkanocny mazurek na waflach, bez pieczenia . Będzie potrzebne opakowanie wafli, masa kajmakowa, najlepiej o smaku truflowym i wyb ór bakalii - migda ły, orzechy włoskie, wi órki kokosowe i suszone owoce ....
.... o czym ciąg dalszy nastąpi.
1 op. wafli
1 op. masy kajmakowej o smaku truflowym
1 s łoiczek konfitur figowych
100g migda ł ów
2 łyżki wi órków kokosowych
2 łyżki miodu ekologicznego
Do dekoracji :
bakalie wg smaku - rodzynki, suszone figi, morele,
orzechy w łoskie, etc.
Przygotowanie:
Mazurek sk łada się z trzech warstw wafli ułożonych jeden na drugim. Pierwszy wafel posmaruj cienko konfiturą figową. Przykryj kolejnym waflem, jego wierzch posmaruj masą kajmakową o smaku truflowym. Poł ó ż trzeci wafel. Przykryj folią, obciąż i odstaw na 10-15 min. w chłodne miejsce. Bakalie opłucz, namocz w miodzie. Wierzch mazurka posmaruj warstwą masy kajmakowej o smaku truflowym. Zr ób dekoracyjn ą krateczkę. Uł ó ż w fantazyjny spos ób bakalie - migda ły, wi órki kokosowe, rodzynki, suszone figi, morele, orzechy w łoskie, etc.
Polecam moje przepisy na świąteczne ciasta:
Sernik z wiśniami
Babka wielkanocna z bakaliami
Źródło:http://amandaricci-butikzprzepisami.blogspot.com/2014/04/mazurek-kajmakowy-z-bakaliami.html