Wykonanie
Polecam p rzepis na szybki, pyszny koktajl z
mango,
jogurt u i
imbiru. To l ekki i cudowny w smaku shake
rodem z Indii .
Owoc mango nadaje oryginalny smak i pi ę kny kolor, natomiast
imbir orze ź wia i dodaje energii! Pyszny k oktajl na deser, imprezę albo lekkie ś niadanie . Szybki i skuteczny na dietę
jogurtowo-
owocową. Je ś li nie musisz si ę odchudza ć, zamiast
jogurtu, zmiksuj koktajl ze ś
mietan ą kremówk ą, a deser b ę dzie jeszcze smaczniejszy ....***Sk ładniki na 2-3 szklanki:1 du że
mango(najsmaczniejsze z ż ó łto-czerwoną sk órk ą)2-3 op.
jogurtu naturalnego1 op.
śmietany (opcjonalnie)
kawa łeczek
imbiru kandyzowanego1/2 łyżeczki
cukru trzcinowegoPrzygotowanie:
Imbir zetrzyj na tarce na najmniejszych oczkach.
Mango sparz, obierz ze skórki, pokrój na małe kawałki, oddziel pestkę. Następnie wrzuć do blendera, dodaj
jogurt (
śmietanę), starty
imbir i
cukier trzcinowy. Zmiksuj blenderem na gładką masę. Koktajl rozlewaj do wysokich szklanek.
