Składniki:- 2 jajka- 1 czubata łyżka mąki- łyżka mleka- szczypta soli- łyżeczka cukru trzcinowego- 150g twarogu- miód- około 2 łyżki mleka (do twarogu)- łyżeczka cynamonuPrzygotowanie:Białka ubijamy na sztywną pianę dodając łyżeczkę cukru i szczyptę soli. Oddzielnie żółtka ubijamy z mąką i łyżką mleka, do wcześniej ubitej piany dodajemy masę z żółtek i miksujemy do połączenia składników. Smażymy pod przykryciem na patelni wysmarowanej oliwą z oliwek ( używam do tego pędzelka ). Jedna strona 7 minut na najmniejszym gazie zaś druga około 5. W tym czasie możemy przygotować nasz twaróg, rozdrabiając go, dodając około 2 łyżek mleka ( więcej lub mniej zależy od konsystencji ), miód i cynamon. Podajemy posypane cynamonem i polane miodem :)