Składniki: - 2 jajka - 1 czubata łyżka mąki - łyżka mleka - szczypta soli - łyżeczka cukru trzcinowego - 150g twarogu - miód - około 2 łyżki mleka (do twarogu) - łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając łyżeczkę cukru i szczyptę soli. Oddzielnie żółtka ubijamy z mąką i łyżką mleka, do wcześniej ubitej piany dodajemy masę z żółtek i miksujemy do połączenia składników. Smażymy pod przykryciem na patelni wysmarowanej oliwą z oliwek ( używam do tego pędzelka ). Jedna strona 7 minut na najmniejszym gazie zaś druga około 5. W tym czasie możemy przygotować nasz twaróg, rozdrabiając go, dodając około 2 łyżek mleka ( więcej lub mniej zależy od konsystencji ), miód i cynamon. Podajemy posypane cynamonem i polane miodem :)