ßßß
Cookit - przepis na Żytnie tosty z białymi szparagami i camembertem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Żytnie tosty z białymi szparagami i camembertem
Składniki
Chleb żytni razowy
Szparagi
Ser camembert
Masło śmietankowe
Sól
Chleb
Masło
Wykonanie
Żytni chleb razowy
pokrojony w kilkumilimetrowe kromki,
śmietankowe masło
, blanszowane białe
szparagi
i rozpływający się
ser camembert
. Oto przepis na idealne majowe śniadanie:)
Chleb żytni razowy
białe
szparagi
camembert
masło śmietankowe
sól
-
Chleb
kroimy na 2-3 milimetrowe kromki. Kromki delikatnie smarujemy
masłem
.- Białe
szparagi
łamiemy w miejscu zdrewniałym, obieramy i wkładamy do wrzącej osolonej
wody
na 2-3 minuty. Po tym czasie wyciągamy je i wkładamy do ziemnej
wody
najlepiej z
lodem
.-
Szparagi
układamy na posmarowanych
masłem
kromkach i przykrywamy pokrojonym w plastry
camembertem
.- Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 10 minut.Smacznego:)
Źródło:
http://pod-zielonym-niebem.blogspot.com/2013/05/zytnie-tosty-z-biaymi-szparagami-i.html
Przepisy powiązane
Szparagi z parmezanem
SZPARAGI Z PATELNI:
Karp
Szparagi z masłem czosnkowym
Szparagi zapiekane w folii
Składniki powiązane (0)