W sumie ten post to nie przepis, a jedynie zachwyt nad pierwszym w tym roku młodym kalafiorem. Cudownie delikatny, młody, polski kalafior. Takie warzywa nie wymagają wyjątkowej oprawy, bo same w sobie są szczególne. U mnie na stolemłodykalafior gości w towarzystwie bułki tartej, odrobiny masła i oliwy oraz szczypty soli.1 młody mały kalafior1 łyżka masła1/2 łyżeczki oliwyszczypta soli3-4 łyżki bułki tartej- Kalafiora dokładnie myjemy i pozbawiamy zielonych liści. Wkładamy do osolonej wody i gotujemy do miękkości. Następnie odsączamy i wykładamy na talerz.- W rondelku, albo na patelni rozpuszczamy masło z oliwą i dodajemy do nich bułkę tartą, smażymy do momentu, aż się bułka zrumieni. Doprawiamy odrobiną soli. Tak przygotowaną bułką polewamy kalafiora.Smacznego:)