ßßß
Szybko, zdrowo, smacznie - to moje ulubione hasło kulinarne na lato. Gdy za oknem piękna pogoda nie lubię zbyt długo stać przy garach . Gdy po pracy wracam do domu chcę coś szybko zjeść, a potem wykorzystać ciepłe lato i jak najwięcej czasu spędzić na świeżym powietrzu. Dziś więc zapraszam na szybki letni obiad, czyli omlet z jarmużem.
Czas przygotowania: 15 minutProporcje dla 1 osobySkładniki:2 duże jajka2 łyżki mleka3-4 liście młodego jarmużukilka pomidorków koktajlowychsól morskazmielone płatki chilimasło do smażenia
Wykonanie:Liście jarmużu myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy mleko i sól i dokładnie wszystko mieszamy..Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy jajka, na wierzchu układamy liście jarmużu i pomidorki. Posypujemy płatkami chili, patelnię przykrywamy, zmniejszamy ogień i smażymy, do momentu, aż jajka się całkowicie zetną. Podajemy od razu.