Wykonanie
Pin It

Szybko, zdrowo, smacznie - to moje ulubione hasło kulinarne na lato. Gdy za oknem piękna pogoda nie lubię zbyt długo stać przy garach . Gdy po pracy wracam do domu chcę coś szybko zjeść, a
potem wykorzystać ciepłe lato i jak najwięcej czasu spędzić na świeżym powietrzu. Dziś więc zapraszam na szybki letni obiad, czyli omlet z
jarmużem.


Czas przygotowania: 15 minutProporcje dla 1 osobySkładniki:2 duże
jajka2 łyżki
mleka3-4 liście młodego
jarmużukilka
pomidorków koktajlowych
sól morskazmielone
płatki chilimasło do smażenia

Wykonanie:Liście
jarmużu myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy
mleko i
sól i dokładnie wszystko mieszamy..Na patelni rozgrzewamy
masło, wlewamy
jajka, na wierzchu układamy liście
jarmużu i
pomidorki. Posypujemy
płatkami chili, patelnię przykrywamy, zmniejszamy ogień i smażymy, do momentu, aż
jajka się całkowicie zetną. Podajemy od razu.