Wykonanie
Jakie to było dobre! :) Już zapomniałam o tych wrapach, robiłam je bardzo dawno temu na jakąś rodzinną imprezę, a wczoraj przyszło mi do głowy, by zrobić je w ramach kolacji :) Nawet dwa zostały i sprawdziły się jako lunch w pracy :) Bałam się, że tortilla będzie rozmiękczona, ale nie. Polecam :)Potrzebujemy:- puszka
tuńczyka w sosie własnym, w kawałkach,- 4 - 5 tortilli,- dwie mniejsze garście
szpinaku,- opakowanie
serka Almette,-
pomidor,- k. 10 kawałków
suszonych pomidorów,-
sól,-
pieprz,-
cytryna.
Ser przełożyć do miseczki, doprawić
solą i
pieprzem i wymieszać.
Szpinak umyć i wysuszyć.
Tuńczyka odsączyć, przełożyć do miseczki, rozdrobnić widelcem.
Suszone pomidory pokroić w kostkę, dodać do
tuńczyka i wymieszać.
Pomidora umyć, przekroić na ćwiartki, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paski.Placek smarować
serkiem, układać liście
szpinaku,
tuńczyka z
suszonymi pomidorami, świeżego
pomidora. Skropić
cytryną, zawinąć i kroić po skosie na 2 - 3 kawałki - w zależności od długości jaką chcecie uzyskać.