Ten przepis pochodzi z książki Kuchnia Polska. Myślę, że są lepsze babki niż ta... :) Nie jest najgorsza. Myślę, że dodając do niej ubite białka byłaby dużo lepsza... Cóż - spróbuję następnym razem :)Potrzebujemy (mała forma na babkę):- 125g miękkiego masła,- 125g cukru pudru,- 3 żółtka,- 150g mąki pszennej,- 100g mąki ziemniaczanej,- 1szkl mleka,- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,- ziarenka z 1 laski wanilii.Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Dodawać po 1 żółtku i cały czas miksować. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż i wyskrobać ziarenka - dodać do masy. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia i miksować stopniowo dodając mleko. Ciasto przelać do natłuszczonej formy na babkę. Piec w 160st. ok 45min. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową (u mnie rozpuszczona kuwertura) i posypać kandyzowaną skórką pomarańczową.