ßßß Cookit - przepis na Galareta drobiowa z batatami

Galareta drobiowa z batatami

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
4 ćwiartki z kurczaka
1 opakowanie włoszczyzny mrożonej (może być jak najbardziej świeża, mnie na galaretę ochota naszła wczoraj wieczorem i miałam tylko mrożoną)
1/2 opakowania mrożonej fasoli
1 duży batat
2 litry wody
1 opakowanie suszonego lubczyku
pieprz czarny mielony (do smaku)
żelatyna
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki (oprócz batatów i żelatyny) wrzuciłam do misy multicookera. Zalałam 2 litrami wody. Ustawiłam program COOK i czas 1 godzina i 15 minut. Na 15 minut przed końcem dodałam pokrojone w kosteczkę bataty. Po upływie czasu z wywaru wyjęłam mięso i warzywa. Do dość ciepłej ale nie gorącej wody dodałam żelatynę. Mięso rozdziobałam na kawałki. Podzieliłam warzywa i mięso do trzech większych pojemników. Zalałam wywarem. Odstawiłam do całkowitego ostygnięcia, następnie do lodówki.
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/04/galareta-drobiowa-z-batatami.html