Wykonanie

SKŁADNIKI:4 ćwiartki z
kurczaka1 opakowanie
włoszczyzny mrożonej (może być jak najbardziej świeża, mnie na galaretę ochota naszła wczoraj wieczorem i miałam tylko mrożoną)1/2 opakowania mrożonej
fasoli1 duży
batat2 litry
wody1 opakowanie suszonego
lubczykupieprz czarny mielony (do smaku)
żelatynaPRZYGOTOWANIE:Wszystkie składniki (oprócz
batatów i
żelatyny) wrzuciłam do misy multicookera. Zalałam 2 litrami
wody. Ustawiłam program COOK i czas 1 godzina i 15 minut. Na 15 minut przed końcem dodałam pokrojone w kosteczkę
bataty. Po upływie czasu z
wywaru wyjęłam
mięso i warzywa. Do dość ciepłej ale nie gorącej
wody dodałam
żelatynę.
Mięso rozdziobałam na kawałki. Podzieliłam warzywa i
mięso do
trzech większych pojemników. Zalałam
wywarem. Odstawiłam do całkowitego ostygnięcia, następnie do lodówki.




