ßßß Cookit - przepis na Panga na parze

Panga na parze

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 filet z Pangi
garść listków botwinki
1/2 marchewki
natka pietruszki
3 ziarenka pieprzu
kawałeczek pora około 4 cm
1 łyżka masła
1.5 litra wody
Przygotowanie:
Do garnka z wodą wrzucamy botwinkę, marchewkę, natkę, łyżkę masła, pora i pieprz. Gotujemy do wrzenia wywaru. Opłukaną rybkę umieszczamy w Kuchmistrzu ( ja mam taki z Tupperware) lub innym takim naczyniu do gotowania na parze. Rybę umieszczamy na sicie pojemnika i całość zalewamy wrzątkiem. Trzymamy pod przykryciem do 30 minut. Odcedzamy i wyciągamy zdrową i pyszną rybkę. Jest to idealny posiłek dla dzieci.
Smacznego !!!
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2013/07/panga-na-parze.html