Wykonanie
Bób teraz jest najlepszy, więc trzeba go jeść wręcz garściami. Polecam dzisiaj to pyszne warzywko w wersji tradycyjnej, przełamane smakiem
mięty i
tymianku. Fajne smaki, szybko, niedrogo i bardzo smacznie. Ja
bobu na tym etapie jeszcze nie obieram, no chyba, że do sałatki. Jest on alternatywą dla wegetarian i wegan, gdyż zawiera dużo niezbędnego
białka i potasu.Uwaga...reguluje poziom ciśnienia
krwi... i jak tu nie jeść :)

Składniki :0,5 kg
bobu1 łyżka
masła1 łyżka
bułki tartej2 gałązki
tymiankukilka listków
miętysól do smaku

Sposób przygotowania:
Bób umyć, wrzucić do garnka, dodać
sól i
tymianek. Gotować około 25 minut, od momentu zagotowania. Na patelnię wrzucić
masło i mocno rozgrzać, nie przypalić. Dodać
bułkę i dobrze rozmieszać.
Bób odcedzić i gorący polać
bułką z
masełkiem. Posypać listkami
mięty i
tymianku...Smacznego.