ßßß
Składniki:2 duże garście szczawiu bez łodyg1 kulka mozzarelli1 dojrzałe awokado1/2 papryczki chili
Dresing:2 łyżeczki miodu2 łyżeczki soku z cytryny2 łyżki oliwyszczypta grubo mielonego pieprzuszczypta soli morskiej
Sposób przygotowania:Szczaw przebrac, poobrywać gałązki, umyć i osuszyć. Ułożyć na półmisku, pozypać drobniutko pokrojoną papryczką chili. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę za pomocą noża uderzając nim w pestkę.Wyjąć miąż i pokroić na kawałki, ułożyć na szczawiu. Kulkę mozzarelli porozrywać palcami i ułożyć na całości. W słoiczku umieścić wszystkie składniki sosu, zakręcić i dokładnie wymieszać. Polać nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem
Smacznego :)