Wykonanie
Dziś chciałabym Wam zaproponowac przepyszną przystawkę muffin-bruschetta z
pomidorkami, dwa w jednym.Typowa włoska przystawka zrobiona inaczej, składająca się z grzanki skropionej
oliwą pieczonej w formie do muffin.Przepyszne muffin-bruschetta, które idealnie pasują na przyjęcia w gronie rodziny czy przyjaciół.Coś szybciutkiego, prostego i ładnie prezentującego się .Zapraszam ;-)

6 plastrów włoskiego
chleba na tramezzini lub
chleba tostowego(jeśli
chleb tostowy to odcinamy skórkę)2
pomidory2 - 3 ząbki
czosnkuoliwasól i
pieprzforma do muffinforma do wycinania kręgów o średnicy 9 cmPrzygotowanie:Kroimy na drobno
pomidory. Dodajemy
czosnek przeciśnięty przez praskę. Listki świeżej
bazylii rwiemy na drobno w rękach. Mieszamy wszystko razem. Doprawiamy
solą i
pieprzem, mieszamy.Rozgrzewamy piekarnik do 200 °C. Przgotowujemy 12 - otworową formę do pieczenia muffinów i każdy otwór smarujemy
oliwą.Smarujemy lekkopędzlem namoczonym
oliwą chleb tramezzini lub
chleb tostowy.

Wałkujemy plaster
chleba tramezzini lub
chleb tostowego na płasko.

Wycinamy
krąg formą.

Każdy otwór formy muffin wykładamy plastrem
chleba.

Odcedzamy
pomidorki i wkładamy do formy.

Pieczemy 20 minut w piekarniku. Podajemy natychmiast.Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)