Wykonanie
Scroll down for EnglishDziś zapraszam na prosty, szybki a przy tym przepyszny deser - crumble
malinowe.Crumble pochodzi z Anglii i można go nazwać najprostszym i najszybszym deserem na świecie.To te ż efektowny i szybki sposób na wykorzystanie świeżych
owoców.Crumble to po prostu
owoce z kruszonką .Zapraszam ;-)

Składniki na 4 porcje:500 g
malin80 g
cukru brazowego120 g
mąki pszennej70 g
masłaPrzygotowanie:
Maliny myjemy. Z
mąki pszennej,
masła oraz
cukru zagniatamy kruszonkę. Ma ona
mieć większe i mniejsze grudki.

Na dnie żaroodpornych miseczek układamy
maliny,

całość posypujemy kruszonką (obficie).

Zapiekamy ok. 30 minut w 180 stopniach (aż kruszonka się zarumieni). Podajemy na ciepło!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)In the English versionRaspberry crumbleIngredients for 4 servings:500 g raspberries80 g brown sugar120 g wheat
flour70 g butterPreparation:Rinse and drain the raspberries and set aside. Place raspberries in a bowl. Preheat the oven to 180°C8.To
make the crumble, sift the into a bowl and, using your fingertips, lightly rub in the pieces of butter until the mixture resemble coarse sand. Add the sugar and combine well. Lightly sprinkle the crumble over the fruit, using a fork to even it out. Bake in the oven for 30-40 minutes or until the crumble is golden brown.
Serve hot.