Wykonanie
Na śniadanie warto zaserwować sobie znany wszystkim smak dzieciństwa – gęsty
budyń . Aczkolwiek nie wiem, czy każdy z nas, jako małe dziecko, dostawał
budyń o smaku
marchewkowym ! W każdym razie, dziś taki u mnie się pojawił, i w dodatku z
bananem . Naturalny, w pełni domowy, na
mleku migdałowym . Dosładzany delikatnym, złocistym
syropem klonowym . Z dodatkiem
cynamonu oraz wiórek
kokosowych . Podany z porządną łychą chrupiącego
masła orzechowego
domowy
marchewkowo-
bananowy budyń na
mleku migdałowym z
cynamonem i wiórkami kokosowymi podany z
masłem orzechowym crunchy (100%)homemade carrot-
banana pudding with almond milk, cinnamon and desiccated coconut served with crunchy peanut butter (100%)Składniki:300ml
mleka migdałowego (lub inne roślinne)

jedna duża ugotowana
marchew1/2 dużego dojrzałego
bananaopcjonalnie – łyżeczka
syropu klonowegook. 1,5 łyżki
mąki ziemniaczanej (lub
skrobi kukurydzianej)
cynamonłyżka wiórek
kokosowych200ml
mleka zmiksować z
marchewką,
cynamonem,
kokosem i
syropem. Zagotować. Resztę
mleka wymieszać z
mąką ziemniaczaną. Dodać do gotującego się
mleka i gotować chwilę na średnim ogniu, ciągle mieszając – by nie pojawiły się grudki, do zgęstnienia. Na koniec wmieszać rozgniecionego
banana*. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!*Jeśli zależy Wam na tym by
budyń był w pełni gładki –
banana zmiksowaćCzwartek z cytatem.Optimism is the faith that leads to achievement. Nothing can be done without hope and confidence. Helen KellerMiłego dnia!
