ßßß
domowy marchewkowo-bananowy budyń na mleku migdałowym z cynamonem i wiórkami kokosowymi podany z masłem orzechowym crunchy (100%)homemade carrot-banana pudding with almond milk, cinnamon and desiccated coconut served with crunchy peanut butter (100%)Składniki:300ml mleka migdałowego (lub inne roślinne)
jedna duża ugotowana marchew1/2 dużego dojrzałego bananaopcjonalnie – łyżeczka syropu klonowegook. 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej (lub skrobi kukurydzianej)cynamonłyżka wiórek kokosowych200ml mleka zmiksować z marchewką, cynamonem, kokosem i syropem. Zagotować. Resztę mleka wymieszać z mąką ziemniaczaną. Dodać do gotującego się mleka i gotować chwilę na średnim ogniu, ciągle mieszając – by nie pojawiły się grudki, do zgęstnienia. Na koniec wmieszać rozgniecionego banana*. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!*Jeśli zależy Wam na tym by budyń był w pełni gładki – banana zmiksowaćCzwartek z cytatem.Optimism is the faith that leads to achievement. Nothing can be done without hope and confidence. Helen KellerMiłego dnia!