Wykonanie
Surowy wtorek, a właściwie to tylko poranek. Z
kaszą gryczaną,
burakiem oraz
bananem . Kiedyś już próbowałam wersję z samym
burakiem . Dziś dołączam
banana, tworząc
trio z
kokosem. To właśnie
mleczko kokosowe oraz
banan sprawiają, że konsystencja jest gęsta i kremowa. Dodałam również
cynamon, który podkreśla smak całości. Oczywiście słodkości dodaje nie tylko
banan, ale też świeże
daktyle . Krem ten podaję wraz z chrupiącym ziarnem kakaowca oraz
orzechami włoskimi . Uwielbiam
buraki w zestawieniu z
kokosem, także to śniadanie idealnie trafia w moje
kubki smakowe

kokosowy buraczano-
bananowy surowy krem gryczany z
cynamonem podany z
orzechami włoskimi i ziarnem kakaowcaraw coconut beetroot-
banana buckwheat porridge with cinnamon served with walnuts and cocoa nibs

Składniki:60g
kaszy gryczanej niepalonej (1/3 szkl.)mały surowy
burak (obrany i starty na tarce)duży dojrzały
banan5 łyżek
mleczka kokosowego4 świeże
daktyle (wypestkowane)
cynamon (tu: Cejloński)
Kaszę zalać na noc zimną
wodą. Rano odsączyć, przepłukać i zmiksować z pozostałymi składnikami. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Dziś nieco później dodaję śniadanie, gdyż rano miałam jakieś komplikacje z Internetem. Nie chciałam się denerwować niepotrzebnie i śpieszyć, więc spokojnie rozwiązałam problem po szkole 😉Miłego popołudnia!
