ßßß
karmelowa kaszka orkiszowa z karmelizowanym jabłkiem podana z masłem orzechowym crunchy 100% oraz cynamonemcaramel spelt semolina with caramelized apple served with crunchy peanut butter 100% and cinnamonSkładniki:średnie jabłko
łyżka syropu klonowegołyżeczka oleju kokosowego4 łyżki kaszki orkiszowejłyżeczka proszku z korzenia macaszklanka mleka roślinnego (tu: owsiane)cynamon i masło orzechowe lub orzechy (do podania)Jabłko pokroić w kosteczkę. Następnie karmelizować je na rozgrzanym oleju kokosowym z syropem klonowym – w garnuszku. Gdy przybierze złoty kolor dodać kaszkę oraz maca i zalać mlekiem. Gotować do gęstości. Przelać do miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Dlaczego dziś tak wcześnie? No właśnie… wczoraj o marzeniach była mowa, a jednym z nich zawsze były/są warsztaty kulinarne. Wsiadam w autobus i ruszam w drogę. Kierunek Kraków. Warsztaty roślinne z Martą Dymek ! Jestem podekscytowana jak nigdy! Powtarzam – warto marzyć, trzeba tylko uwierzyć w siebie i spełnienie marzeńUdanej soboty!