Wykonanie
W wczesny sobotni poranek nie mam ochoty na nic innego jak ciepłe, rozgrzewające miseczkowe śniadanie.
Kaszka orkiszowa z
jabłkiem, karmelizowanym w
syropie klonowym z aromatycznym
olejem kokosowym . Do tego proszek z korzenia maca, który jeszcze bardziej podkreśla karmelowy posmak i dodaje energii z rana. Jako dodatek, klasyczne połączenie, chrupiące
masło orzechowe, które zatopiłam w środku oraz całość oprószona
cynamonem . Jest bardzo gęsta i smakuje niczym szarlotka !Zdjęcia jakością grzeszą, ale dziś wybaczam 😀

karmelowa
kaszka orkiszowa z karmelizowanym
jabłkiem podana z
masłem orzechowym crunchy 100% oraz
cynamonemcaramel spelt semolina with caramelized apple served with crunchy peanut butter 100% and cinnamonSkładniki:średnie
jabłko
łyżka
syropu klonowegołyżeczka
oleju kokosowego4 łyżki
kaszki orkiszowejłyżeczka proszku z korzenia macaszklanka
mleka roślinnego (tu: owsiane)
cynamon i
masło orzechowe lub
orzechy (do podania)
Jabłko pokroić w kosteczkę. Następnie karmelizować je na rozgrzanym
oleju kokosowym z
syropem klonowym – w garnuszku. Gdy przybierze złoty kolor dodać
kaszkę oraz maca i zalać
mlekiem. Gotować do gęstości. Przelać do miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Dlaczego dziś tak wcześnie? No właśnie… wczoraj o marzeniach była
mowa, a jednym z nich zawsze były/są warsztaty kulinarne. Wsiadam w autobus i ruszam w
drogę. Kierunek
Kraków. Warsztaty roślinne z Martą
Dymek ! Jestem podekscytowana jak nigdy! Powtarzam – warto marzyć, trzeba tylko uwierzyć w siebie i spełnienie marzeńUdanej soboty!
