ßßß

surowy kakaowo-pomarańczowy krem z kaszy gryczanej z przyprawą korzenną podany z orzechami macadamia oraz ziarnem kakaowca; mandarynkaraw cocoa-orange buckwheat porridge with gingerbread spice served with macadamia nuts and cocoa nibs; tangerineSkładniki:60g kaszy gryczanej (niepalonej!) – ok. 1/3 szklanki
szklanka wodypomarańcz (obrana ze skórki)łyżeczka naturalnego kakao (najlepiej surowe)łyżeczka cukru kokosowegoprzyprawa korzennaKaszę gryczaną zalać na noc zimną wodą. Rano opłukać i zmiksować z pozostałymi składnikami. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Nie ma to jak rano wstać z bólem głowy. Na szczęście tabletka zadziałała bardzo szybko. Pogoda jest w miarę przyjemna, choć jak na styczeń powinno to wyglądać za oknem inaczej. Życzę tym, którzy będą mieli ferie, aby spadło dużo śniegu – w końcu musi być jakaś frajda z jazdy na nartach. W każdym razie, ja i tak będę w domu, więc może padać (najlepiej w górach) 😉 Tymczasem… do szkoły!Miłego wtorku!