Wykonanie
Tradycyjnie, jak co każdą sobotę, naleśniki ! Czy to na obiad czy też na śniadanie. Dziś już rano je serwuję – na słodko, w wersji gryczanej . Wysmarowane delikatnym
kakaowym tofu oraz nadziane soczystą
gruszką . Oprószone
kakao, a do tego obficie oblane niezastąpionym tahini . Na leniwy sobotni poranek to najlepszy pomysł na śniadanie
waniliowe naleśniki gryczane nadziane
kakaowym tofu* i
gruszką podane z tahinivanilla buckwheat crepes with cocoa
tofu and pear served with tahiniSkładniki:3 kopiaste łyżki
mąki gryczanejłyżka
siemienia lnianego
ok. 3/4 szklanki
mleka roślinnego (tu:
waniliowe owsiane)mielona
waniliaWszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą zmiksować – ciasto powinno być lekko gęste, dające łatwo rozprowadzić się na gorącej patelni. Smażyć na suchej lub natłuszczonej patelni. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!*
tofu :
tofu silken twarde zmiksowane z naturalnym
kakao oraz
cukrem kokosowym i łyżeczką
soku z cytrynyI to by było na tyle z leniwego poranka… Zaraz
jadę do szkoły na zajęcia z matmy. Jednak nie narzekam.
Potem od razu do domu – czas na trochę relaksu jak najbardziej mile widzianyUdanego weekendu!