Wykonanie
W końcu przestało padać! Pomyślałam, i od razu ubrałam siebie i dziecko i migiem na dwór.Kalosze w ruch i po kałużach. Nie lada frajda. Po zabawie, czas na małe co nieco.
Kisiel,każdy zna i lubi,tylko,że każdy no prawie...kupuje ten gotowy.Nie ma,to jak domowy
kisiel,bez zbędnych dodatków,ulepszaczy itp.
Rabarbar tak około 2-3 łodygi2-3 łyżki
cukru1 1/2szklanki
wody1 1/2 łyżeczki
mąki ziemniaczanejRabarbar obieramy i kroimy w kosteczkę.Wrzucamy do garnka,wsypujemy
cukier i zalewamy 1 szklanką
wody. Zagotowujemy.Do miseczki wlewamy resztę
wody,wsypujemy
mąkę i mieszamy.Do gotującego
rabarbaru wlewamy
wodę z
mąką.Gotujemy jeszcze przez około 1 minutę cały czas mieszając.Przelewamy do miseczek i można zajadać :)