Wykonanie
Przepis na te pierniczki to kolejny wypróbowany dzięki magazynowi Kuchnia. Mam nadzieję, że za te 2 tygodnie, jak przyjdzie ich czas - przypadną wszystkim do gustu.A Wy? Macie już swoje pierniczki?Jeśli nie, to... Do dzieła :)Składniki:125 g miękkiego
masła100 g
brązowego cukru200 g
miodu400 g
mąki2 łyżeczki
przyprawy do piernika1 łyżeczka
cynamonu1 łyżeczka
sody oczyszczonejMasło utrzeć z
cukrem, aż ten całkowicie się rozpuści. Dodajemy
miód,
przyprawę do piernika,
cynamon i
sodę oczyszczoną. Dosypując po trochu
mąki zagniatamy ciasto, które owijamy folią spożywczą i wkładamy na 20 minut do lodówki.Po wyjęciu z lodówki rozwałkowujemy ciasto na grubość około 2-4 mm, wycinamy pierniczki i pieczemy około 6-8 minut w temperaturze 180 stopni.Wyciągamy, ozdabiamy i... smacznego :)Ja moje pierniczki posypałam jedynie
cukrem pudrem lub
cynamonem i wyglądają moim zdaniem super :)Zapraszam na Ewa Kuchennie na Facebooku !