Wykonanie
Nie
będę po raz kolejny zachwycać się domowymi
lodami - są pyszne i już. Tym razem
maliny i
mango. Okazały się świetnym połączeniem .
Mango było dojrzałe, nie musiałam wcale dodawać
cukru, jak dla mnie
lody sa wystarczająco słodkie. Ale jeżeli lubicie słodkości, po prostu dodajcie
cukier.
Składniki200 g
malin1
mango330 ml
śmietany kremówki ( miałam 30%)200 ml
mlekaPrzygotowanie24 godziny przed szykowaniem
lodów misę maszyny do
lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcją
Maliny opłukać, zmiksować, przetrzeć przez sitko. Obrać
mango, miąższ zmiksować blenderem. Mus malinowy i
mango wymieszać ze
śmietanką i
mlekiem. Wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny – najlepiej na całą noc.Dalej postępujemy zgodnie z instrukcją naszej maszynki do
lodów. Uruchomić maszynkę, wlać do niej mieszankę
lodową. Kręcić zgodnie z instrukcją (Moje
lody kręciłam 30 minut,).Ukręcone
lody przełożyć do plastikowych pojemników i włożyć do zamrażarki. Wyjąć ok 30 minut przed jedzeniem, żeby troszkę rozmarzły. Smacznego!