Wykonanie
To jeden z tych przepisów, w którym ilość dodatków zależy od indywidualnych upodobań. Dla jednych dwa
ogórki będą wystarczającą ilością , inni będą woleli wersję kwaśniejszą. Robiąc takie
ziemniaki kieruję się raczej smakiem
ogórków - jak po ich dodaniu
ziemniaki wydają się za mało kwaśne - dodaję kolejne. Ale bardzo polecam
ziemniaki w takim wydaniu. szybkie do zrobienia a inne niż tradycyjnie podawane.

składniki1 kg
ziemniakówkilka
ogórków kiszonych - ilość zależy od wielkości, kwaśności i naszych upodobań1 mała lub 1/2 większej
cebuliłyżka
masłasporo
pieprzuprzygotowanie
ziemniaki obrać i ugotować w posolonej wodzie.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
Ogórki obrać - ja nie obieram , lubię ze skórką - pokroić w mała kostkę. Ugotowane
ziemniaki odcedzić i odparować, rozgnieść przy pomocy praski ( nie muszą być bardzo gładkie) dodać do garnka
masło,
ogórki,
cebulę , sporo
pieprzu, dobrze wymieszać. Świetny dodatek do
mięs.
