Wykonanie
Przepis na przepyszne ciasto pani walewskiejSkładniki:Ciasto kruche:4 szklanki
mąki1 kostka
margaryny1/2 kubka
śmietany 30 %5
żółtekcukier około 8 łyżek2 łyżeczki proszku dopieczeniaPonadto:słoiczek
dżemu porzeczkowego5
białek pozostałych od ciasta kruchego1
kisiel wiśniowy1 krem karpatka i potrzebne rzeczy do jego przygotowania.Wykonanie:Z podanych składników na ciasto zagnieść kruche. Ciasto podzielić na dwie części obie rozłożyć w formach. Jedno ciasto piec około 20 minut, a na drugim surowym cieście rozłożyć
dżem, a na
dżem białka ubite na sztywno z dodatkiem kiślu, piec 20 minut. Na ciasto bez piany wyłożyć uprzednio przygotowany krem karpatka (wg instrukcji na opakowaniu) a na to wyłożyć ciasto z
dżemem i pianą.Jest to porcja na dużą blachę, ciasto bardzo szybkie i łatwe, a smak jest niebiański i na pewno nietypowy !
