ßßß




Składniki:30 dag m ą ki pszennej20 dag masła10 dag cukru1 ż ółtko1 ły ż eczka startej skórki cytrynowej1 ły ż ka ś mietany 18%Szczypta soliKrem:350 ml ś mietanki kremówki1 ś mietan fix3 ły ż ki cukru pudru10 dag białej czekolady1 płaska ły ż eczka herbaty matchaSposób wykonania:Ciasto:Na stolnic ę wysypa ć m ą k ę, sól i cukier, doda ć pokrojone zimne masło , ż ółtko,startą skórkę z cytryny i czubat ą ły ż k ę ś mietany, szybko zagnie ść ciasto.Zawin ąć w foli ę i wło ż y ć na 20 minut do lodówki, po czym ciastem wylepi ć małe metalowe foremki do babeczek, wło ż y ć do nagrzanego do 190*c piekarnika i piec 10-15 minut-do lekkiego zrumienienia.Zimne korpusy wyj ąć z foremek.Nadzienie:Ś mietan ę kremówk ę podgrzewamy dodajemy herbat ę matcha, oraz połow ę tabliczki białej czekolady, mieszamy a ż cało ść si ę poł ą czy.Mas ę wkładamy na cał ą noc do lodówki, nast ę pnego dnia ubijamy z cukrem pudrem i ś mietan fiksem.Krem przekładamy do szprycy cukierniczej i dekorujemy babeczki, posypujemy reszt ą startej białej czekolady.Smacznego!